hoofding BEVER BIEVENE
  • Over Bever

 

 

De laatste nieuwtjes

uit onze gemeente

Hulp nodig om uw belastingaangifte in te vullen? 

Een ambtenaar van de belastingen is aanwezig op maandag 29 mei van 9u tot 12u en van 13u tot 15u op het gemeentehuis.

Inwoners die problemen hebben of zich willen laten helpen bij het invullen van hun belastingsaangifte kunnen er terecht om hen te laten bijstaan.

De personen die van die dienstverlening willen gebruik maken dienen zich dan wel te voorzien van alle nuttige documenten zoals de eigen identiteitskaart en eventueel die van de partner met inbegrepen de inlogcodes, loonfiches, pensioenfiches, kadastraal inkomen woonhuis en andere eigendommen, attesten sodexo dienstencheques, …
De aangeboden dienstverlening is gratis.

Studeren kan dit jaar in 5 Blokspots in het Pajottenland 

Vanaf 22 mei tot en met 30 juni 2017 kunnen alle studenten van het secundair en hoger onderwijs terecht in de blokspots in de gemeenten: Pepingen, Lennik, Gooik, Galmaarden en Herne.

Beverse studenten kunnen aansluiten in elke blokspot in het Pajottenland.

http://www.persinfo.org/nl/nieuws/artikel/studeren-kan-dit-jaar-in-5-blokspots-in-het-pajottenland/30476

Hierbij alvast enkele handige studietips: http://www.vlaamsbrabant.be/binaries/studietips-2016_tcm5-109048.pdf


Energie sparen vanaf 2017 ? 

In 2017 kunt u volop genieten van energiepremies, fiscale voordelen en een energielening.

In Vlaanderen worden in 2017 diverse stimuli gegeven voor energiebesparende maatregelen in zowel een bestaande woning als in een nieuwbouwwoning. Daarnaast kunt u ook een energielening aanvragen via de energiehuizen om uw energiebesparende investeringen te financieren.

Het pakket energiepremies wordt toegekend en uitbetaald door de netbeheerders (Eandis of Infrax). De nadruk ligt op isolatiemaatregelen in bestaande woningen en op investeringen in groene energie. Voor wie grondig renoveert en minstens 3 energiebesparende investeringen uitvoert vanaf 2017 werd de totaalrenovatiebonus ingevoerd.

Meer info over alle energiepremies en fiscale voordelen : www.energiesparen.be/subsidies

of kom eens langs bij de Woonwinkel Pajottenland op het gemeentehuis, elke dinsdag tussen 14u en 16u.


Nieuwe tarieven bij De Lijn vanaf februari 2017 

Vanaf 1 februari 2017 past De Lijn haar tarieven aan. Abonnementen, Lijnkaarten en sms-tickets worden iets duurder. De prijs van een biljet, m-ticket, dag- en meerdagenpas wijzigt niet.

Surf naar www.delijn.be/nieuwetarieven voor meer info.

Kinderen: gratis of betalen? Kinderen jonger dan 6 jaar reizen gratis met bus en tram, maar ze moeten altijd begeleid worden door een reiziger van minstens 12 jaar. Vanaf 6 jaar moet elke reiziger een geldig vervoerbewijs hebben.


Burgemeestersconvenant - 25.06.2014 

Bever ondertekent het burgemeestersconvenant voor minder CO2-uitstoot.

Op 25 juni ondertekende onze burgemeester samen met 56 vertegenwoordigers van andere gemeenten het Europese Burgemeestersconvenant in het provinciehuis te Leuven. Dit is de grootste groep gemeenten in België en Europa om gezamenlijk het Burgemeestersconvenant te ondertekenen. Bever engageert zich hiermee om de CO2-uitstoot op haar grondgebied tegen 2020 met minstens twintig procent te verminderen.

De Europese Commissie besliste om lokale en regionale besturen rechtstreeks te betrekken bij het halen van de Europese klimaatdoelstellingen omdat zij een cruciale rol spelen bij het afremmen van de klimaatverandering.

Als je bedenkt dat liefst 80% van het energieverbruik en de CO2-uitstoot verband houdt met stedelijke activiteiten zoals bebouwing en mobiliteit, kan je als gemeente niet langer aan de kant blijven staan.

Met de ondertekening van het Burgemeestersconvenant engageert Bever zich om de CO2-uitstoot tegen 2020 met minstens 20 procent te verminderen. Samen met de andere Vlaams-Brabantse gemeenten gaan we een belangrijke rol spelen in de strijd tegen de klimaatverandering.

Strategie

De gemeente zal binnen het jaar een klimaatactieplan opmaken met concrete maatregelen om de doelstelling te behalen. Om dit plan op te stellen, baseert de gemeente zich op een CO2-nulmeting. Deze nulmeting is, in samenwerking met de provincie, uitgevoerd door het Vlaams Instituut voor Technologische Ontwikkeling (VITO) in opdracht van de Vlaamse overheid.

De Europese Commissie duidde de provincie Vlaams-Brabant en Interleuven aan als regionale coördinator[en] om de lokale besturen te begeleiden en te ondersteunen met advies, opleidingen, subsidies, modelactieplannen en draaiboeken, …


 

BEVER LEEFT
Weersvoorspelling
Bever
Weeronline.nl - Meer weer in Beverweeronline.nl Altijd jouw weer

Vul hieronder uw zoekterm in:

zoeken