hoofding BEVER BIEVENE

In enkele stappen naar het verlossende prikje! 

Als je aan de beurt bent voor de prik tegen corona, dan krijg je een persoonlijke uitnodiging via de post. Als je gegevens gekend zijn, krijg je ook een sms en een e-mail. De uitnodiging ontvang je ongeveer 2 weken op voorhand.

Bewoners van zorgvoorzieningen en ziekenhuismedewerkers krijgen geen uitnodigingsbrief van Zorg en Gezondheid. Zij worden uitgenodigd door hun voorziening of werkgever.

Klik hier voor een voorbeeld van de uitnodigingsbrief : uitnodigingsbrief COVID-19 vaccinatie(link is external)

De brief bestaat uit drie bladzijden:

 • De eerste pagina is een e-ticket met daarop een streepjes- en QR-code én een link naar een website waar je je kan registreren: laatjevaccineren.be. Deze pagina moet je meenemen naar het vaccinatiecentrum.
 • Op andere zijde staat het precieze tijdstip waarop je in het vaccinatiecentrum verwacht wordt. Het gaat om twee data: één voor je eerste inenting en één voor de herhalingsprik, een aantal weken later, afhankelijk van het gebruikte vaccin. Deze data moet je online of telefonisch registreren.
 • Op de laatste pagina staat praktische informatie over de vaccinatie.

Alleen een afspraak maken met uitnodiging

 • Je ontvangt een uitnodiging per e-mail, brief en/of sms met datum en uur.
 • Je moet de voorgestelde datum bevestigen, wijzigen of de uitnodiging weigeren via het callcenter van je vaccinatiecentrum of online. De contactgegevens zijn op je uitnodigingbrief terug te vinden.
 • Zonder uitnodiging kan je geen afspraak maken.

Hou je uitnodiging goed bij

Op de dag van je vaccinatie moet je je uitnodiging en je identiteitskaart tonen in het vaccinatiecentrum. Neem de brief mee, of toon de sms of e-mail met je persoonlijke code aan de onthaalbediende in het vaccinatiecentrum. Want dat is meteen je e-ticket.

Ook naar de afspraak voor je tweede vaccinatie breng je de uitnodiging mee.

Uitnodiging kwijt?

Je vindt een elektronisch exemplaar van je persoonlijke uitnodigingsbrief in je Burgerprofiel of e-Box. Log in via je Burgerprofiel via https://burgerprofiel.vlaanderen.be (link is external) Nog geen Burgerprofiel? Meld je aan met je eID, een mobiele app, de Itsme-app of sms.
Je kan ook bellen naar 1700. Zij kunnen je uitnodiging opnieuw mailen.

Let op bij uitnodiging via e-mail of sms

Heb je een uitnodiging voor coronavaccinatie gekregen per e-mail of sms? En vertrouw je de afzender niet? Dan kan het om een vals bericht of Phishing gaan.

Let er steeds op dat:

 • de e-mail afkomstig is van "cov19-vaccin@doclr.be". De sms wordt verstuurd vanuit het nummer 8811
 • op de e-mail de contactgegevens van het vaccinatiecentrum staan vermeld die bij je officiële woonplaats horen
 • er nooit om betaling gevraagd wordt: de vaccinatie en het vaccin zijn gratis
 •  je geen persoonlijke gegevens zoals paswoorden, pincodes of rekeningnummers geeft

Twijfel je nog over de e-mail die je ontving?

 • Meld je aan in Mijn Burgerprofiel om te bekijken of je uitnodiging ook zichtbaar is in je e-Box.
 • Wacht eventueel enkele dagen af tot je de brief ook op papier in je brievenbus ontvangt. Meer info over Phishing kan je lezen op: https://www.safeonweb.be/nl/tips(link is external)